Zwemshorts met een excellente pasvorm

Zwemshorts met een excellente pasvorm

De acteur Daniel Craig droeg in de film Skyfall in de rol van James Bond een Orlebar Brown zwemshort. Het ontwerp van een zwembroek is wel toevertrouwd aan dit Britse merk, dat luxe swimwear maakt op basis van het 17-delige patroon van een traditionele herenbroek. Daarnaast biedt het label sportieve beach- en vrijetijdskleding voor zowel heren als dames.

Shorts en holiday essentials voor de liefhebber
De exclusieve zwemshorts worden in Portugal in 12 stappen deels met de hand gemaakt. Pauw.com heeft naast zwemkleding ook veel casual kleding van Orlebar Brown in het assortiment, waaronder secuur afgewerkte shirts, polo’s en truien. Deze items met een strakke vormgeving zijn meestal uitgevoerd in tinten grijs en blauw, terwijl voor de zwembroeken kleurrijke foto’s en prints van bekende fotografen en illustrators zijn gebruikt.

Het merk is in 2007 opgericht door fotograaf Alan Brown en een oude vriendin van hem, Julia Orlebar. Het idee voor een label in zwemshorts ontstond toen Brown met een groepje collega’s uit de designwereld rond een zwembad zat. Wat hem opviel was dat de vrouwen veel beter gekleed waren dan de mannen. Zijn zwem- en kledinglabel stelt kwaliteit en pasvorm dan ook voorop en ontwerpt items die na een verblijf aan het zwembad of strand ook bij een borrel uitstekend gedragen kunnen worden.

Zwembroek met eigen vakantiefoto
Orlebar Brown is een typisch Brits merk dat opereert vanuit Londen, maar dat inmiddels wereldwijde bekendheid geniet. Het merk vergrootte zijn populariteit nog eens met de app SnapShorts, waarmee klanten een bestelling kunt doen voor een Orlebar Brown short waarop een eigen foto is afgedrukt.