Outdoor met karakter: Filson tassen

Outdoor met karakter: Filson tassen

Amerika is een land dat zo goed als synoniem staat met outdoor. Dat hoeft ook niet echt te verbazen: het enorm veelzijdige landschap maakt dat je er heel wat avonturen kunt beleven. Gigantische bossen wisselen elkaar af met heuse bergketens en heuvellandschappen. Niet toevallig dan ook dat het in dit land was dat Filson in 1897 werd opgericht.

Filson?

C.C. Filson besloot in dat jaar in Seattle een eigen kledingbedrijf op te richten met een zeer specifiek doel. De bekende Gold Rush was hier net op gang gekomen en het spreekt voor zich dat outdoorkleding nodig was in meer volume dan ooit te voren. Nu worden er aan goede outdoorkleding enorme kwaliteitseisen gesteld. Het moet niet alleen warme kleding zijn, maar ook de nodige bescherming bieden tegen de zware omstandigheden waarmee je als avonturier te maken krijgt. Duurzame, stevige en warme kleding is uiteraard niet alleen maar voorbehouden aan goudzoekers. Ook kampeerders, hikers en backpackers hebben exact die kwaliteiten nodig om een zorgeloze trip te maken.

Filson tassen in Nederland

De goudkoorts ging uiteindelijk gaan liggen, maar hetzelfde kan niet gezegd worden van Filson. Dankzij veel aandacht voor kwaliteit had het bedrijf een sterke reputatie opgebouwd die niet zomaar verdween. Zo bleken de beroemde tassen van Filson omwille van hun haast onverwoestbaarheid al snel een schot in de roos in heel wat andere niches. Zelf op zoek naar de beste kwaliteit die outdoor kleding te bieden heeft? Dan moet je bij de webshop van Pauw.com zijn.