Napolitaans merk met een grote liefde voor mooie kleding

Napolitaans merk met een grote liefde voor mooie kleding

Napels heeft een eeuwenlange traditie als kleermakersstad. Hier komen de mooiste herenpakken vandaan. Het van oorsprong Napolitaanse merk Kiton heeft deze traditie naar een hoger plan getild. Wat heeft dit luxe kledinglabel allemaal te bieden?

Streven naar perfectie

Kiton is een familiebedrijf dat vijf generaties terug al in textiel handelde. De oprichter van het kledingmerk, Ciro Paone, transformeerde in de vorige eeuw het kleermakersvak in een artistiek ambacht. In zijn atelier wordt tot op de dag van vandaag elk stuk met de hand gemaakt. Het motto van Paone is: ‘werk hard om perfectie te bereiken. En als dat niet lukt, begin dan opnieuw!’

Paone vindt dat kwaliteit aan de basis moeten staan van alle ontwerpen. Ook heeft hij een voorliefde voor mooie stoffen, waarvan de structuur en kleuren vaak origineel of gedurfd zijn. De materialen die Kiton gebruikt moeten dan ook de beste ter wereld zijn. Het bedrijf heeft voor de productie van zijn kleding meer dan 300 kleermakers in dienst. Het kost dagen om één enkel kledingstuk te maken en dit intensieve proces wordt afgerond met strenge kwaliteitscontroles.

Alle soorten kleding en schoenen

Kiton – de naam komt van het Griekse woord ‘chiton’, dat tuniek betekent – was aanvankelijk gespecialiseerd in dassen en overhemden. Tegenwoordig maakt het label alle soorten items voor dames en heren, waaronder ook schoenen en denim. Alle kledingstukken geven de drager een aangename bewegingsvrijheid, die te danken is aan het zorgvuldige handwerk. Wie de goede smaak en elegantie van Kiton wil ervaren kan terecht op Pauw.com.