Modebewuste mannen kiezen elegante Cesare Attolini kleding

Modebewuste mannen kiezen elegante Cesare Attolini kleding

Veel modebewuste mannen geven de voorkeur aan stijlvolle kleding uit Italië. Britse pakken en jasjes zijn meestal wat zwaarder en worden vaak uitgevoerd met een stevige schoudervulling. Voor Italiaanse jasjes worden lichtere stoffen gebruikt en veel minder vulling in de schouders. Mede door de smallere mouwen en het dunnere binnenwerk ogen jasjes van merken uit Italië slanker en eleganter. Veel van deze mode komt uit de omgeving van Milaan, maar verder naar het zuiden, in Napels, staat het atelier van het zeer exclusieve merk Cesare Attolini.

Kleermaker Vincenzo Attolini begon rond 1930 zijn eigen kledingbedrijfje in een klein Napolitaans atelier. Uit onvrede met de toen gangbare Britse pakken met hun dikke schoudervullingen en zware stoffen begon Vincenzo met het maken van lichtgewicht jasjes die zeer comfortabel en van hoge kwaliteit waren. Deze Napolitaanse stijl werd al snel populair onder filmsterren als Clark Gable en leden van het Britse vorstenhuis. Vincenzo’s zoon Cesare leerde het vak van zijn vader en in 1989 richtten zij samen het merk Cesare Attolini op. Alle kledingstukken werden en worden nog steeds met de hand gemaakt van de beste stoffen. Om de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen vervaardigen de kleermakers van het familiebedrijf niet meer dan 50 kledingstukken per dag. Cesare Attolini is in Nederland verkrijgbaar bij Pauw.com.

In de nieuwste collectie van Cesare Attolini vind je prachtige jasjes, overjassen en shirts in diverse modieuze kleuren. Voor speciale gelegenheden heeft webshop Pauw.com ook een wel heel bijzondere smoking met puntrevers van dit stijlvolle Italiaanse merk.