Kasjmier truien, linnen blazers en gouden bomberjasje

Kasjmier truien, linnen blazers en gouden bomberjasje

De Italiaanse ontwerper Brunello Cucinelli is bekend vanwege zijn prachtige handgemaakte kleding, schoenen en leren accessoires. Zijn atelier is gevestigd in het middeleeuwse dorp Solomeo in Umbrië. Cucinelli is vooral bekend vanwege de verfijnde, duurzame materialen die hij gebruikt en de humanistische ideeën waarmee hij zijn bedrijf runt.

Van een casual tot een sophisticated look

Brunello Cucinelli is groot geworden door het gebruik van geverfde kasjmier voor dameskleding. Maar ook veel andere natuurlijke materialen als zijde, linnen, leer en katoen zijn in de huidige collectie te vinden. Prachtig zijn de zachte grofgebreide truien in een mix van kasjmier, zijde en wol. Deze zijn geweldig te combineren met een leren broek en sneakers. Brunello Cucinelli kleding is er in verschillende stijlen, die bij diverse gelegenheden te dragen zijn. Zowel een casual, chique als sophisticated look zijn mogelijk. De stoffen zijn soepel en de silhouetten van de ontwerpen altijd elegant.

De kleding is vaak uitgevoerd in gedekte kleuren en heeft meestal een minimalistische uitstraling van een grote schoonheid. Maar ook een bomberjasje in goudkleurig leer of opvallende sneakers zijn in de collectie te vinden. Het merk valt op vanwege de mooie afwerking tot in de kleinste details en de lange levensduur van de kledingstukken. Zo kun je een kasjmier trui zonder probleem van moeder op dochter overdragen.

Tijdloze items van een geëngageerd ontwerper

Brunello Cucinelli, sinds 1983 actief als ontwerper, maakt zich altijd sterk voor het welzijn van zijn werknemers en steekt een deel van de winst van zijn bedrijf in initiatieven voor het dorpje waar hij gevestigd is. De kleding is met groot vakmanschap en geraffineerde technieken gemaakt en straalt een tijdloze elegantie uit. Pauw.com biedt mooie kledingstukken uit de Brunello Cucinelli collectie, geschikt voor iedereen die de luxe van handgemaakte items wil ervaren. Met de schoenen en tassen van het merk is elke look perfect af te maken.