Caruso: vermaard vanwege de superieure stoffen

Caruso: vermaard vanwege de superieure stoffen

Het Italiaanse merk Caruso biedt handgemaakte herenmode die over de hele wereld bekend is vanwege de hoge kwaliteit. Het merk onderscheidt zich in de eerste plaats door de materiaalkeuze. Zo heeft Pauw.com onder meer luxe herencolberts gemaakt van kasjmier, maar ook van zacht kamelenhaar van de beroemde Italiaanse wolproducent Loro Piana. Ten tweede heeft Caruso een geweldige expertise als het gaat om stijl.

Een combinatie van traditie en innovatie
Kleermakersbedrijf Caruso bestaat al meer dan een halve eeuw en is gevestigd in het Noord-Italiaanse Soragna. De kledingstukken afkomstig uit dit atelier zijn gemaakt met behulp van de beste materialen, garens en accessoires en werden in de vorige eeuw op maat gemaakt voor de adel. Ook nu hebben de kleermakers en naaisters van Caruso veel oog voor detail en afwerking.

Caruso experimenteert met het samenvoegen van materialen als mohair, zijde en wol, zodat stoffen ontstaan die perfect afgestemd zijn op hun doel. Ook wordt er op basis van wol van merinoschapen in Australiƫ een stof gemaakt die zeer duurzaam is in het gebruik, zonder dat er kunstmatige behandelingen voor nodig zijn.

Elk seizoen een stijlvolle look en ultiem comfort
De kledingstukken die het Caruso label dragen hebben dus altijd een onovertroffen kwaliteit, of het nu gaat om herenpakken, overhemden, pantalons of luxe jassen. Voor de zomer zijn de stoffen dun en luchtig, voor het winterseizoen zijn ze behaaglijk en comfortabel. Pauw.com heeft een aantal mooie items geselecteerd, die elke casual en geklede look completeren.